Nemzetközi történet

Az IFBB Professional League (IFBB Pro League) alapítói a kanadai származású Joe és Ben Weider.
A kezdeti években Kanadában és az Egyesült Állomokban népszerűsítették a szövetséget és ezáltal a testépítést, ám tudatos tevékenységüknek köszönhetően viharos sebességgel vált ismertté a világ szinte minden táján.
A testépítés csúcseseményének számító Mr.Olympia megálmodója és létrehozója az idősebbik fivér, Joe Weider volt. Az első Mr.Olympia verseny 1965. szeptember 18-án lett megrendezve New Yorkban a Brooklyn Academy of Musicban, amit az első 2 évben Larry Scott nyert meg. Későbbi években nem csak Amerika egyéb államaiban, de már Európa több országában, Dél Afrikában és még Ausztráliában is megrendezték a testépítés legrangosabb és legnagyobb presztízzsel bíró eseményét. A Weider testvéreknek nem csak a szövetség fejlesztése és világméretűvé válása volt a céljuk, hanem egész életük során szívügyüknek tartották a sportolók segítését és támogatását. Az ő áldásos tevékenységük és támogatásuk nagy szerepet játszott olyan versenyzők filmsztárrá válásában is, mint Arnold Schwarzenegger és Lou Ferrigno.
1999-től kezdve a mai napig Las Vegas ad otthont a profi testépítés világbajnokságának is nevezhető versenynek, ahol a sportág legjobbjai mérik össze erejüket, hogy megküzdjenek a Mr.Olympia címért és a vele járó Sandow szoborért. A folyamatosan növekvő pénzdíjazásnak köszönhetően az utóbbi években az összdíjazás már az 1 millió dollárt is elérte, amiből a kategória győztese 400.000 dollárral lesz gazdagabb.
2017-ben a Mr.Olympia előtt 1 héttel az NPC-IFBB Pro League elnöke Jim Manion, a korábbi IFBB Amateur vezetésével történt több órás tárgyalás végén arra a döntésre jutott, hogy befejezi velük az együttműködést és a jövőben megszakít velük mindenféle együttműködést. Ettől a pillanattól kezdve kezdett erősödni világszerte az NPC  és ennek következtében vált egyre több versenyző számára elérhető az IFBB Pro card. Az IFBB Pro League sikereihez nem csak Jim áldásos munkája, hanem a szövetség igazgatója, a Mr. Olympia korábbi promótere, Robin Chang is nagyban hozzájárult. Robin a 2018-as és 2019-es Fitparádét is megtisztelte jelenlétével és elismerően adta áldását a folytatásra.

Joe Weider

Alapító

Ben Weider

Alapító

Jim Manion

Elnök

Robin Chang

Igazgató / Athleticon promóter

Tyler Manion

Alelnök