Fitparádé 2019 – IFBB Pro Show 15 év után

Bejegyzés megosztása

Nagy várakozás és mindenkit megszólító marketing előzte meg a 2019-es Fitparádét, ugyanis bombaként robbant a hír, hogy a verseny még tovább fejlődik és a profivá válás lehetősége mellett, IFBB Pro Showt is láthatnak, akik kilátogatnak a helyszínre. A promóterek, Buranits Ildikó és Sebestyén Péter az előző év sikerességén felbuzdulva gondoltak egy merészet és a Pro Qualifier mellett, 15 év után ismét profi versenyt rendeztek. Men’s Bodybuilding és Women’s Bikini kategóriákban.
Ugorjunk egy kicsit visszább. Mondhatni már hagyományszerűen, a Fitparádé hétvégéjén gyönyörű, napsütéses idő fogadta a versenyzőket és a látogatókat. A jól bevált és megszervezett pénteki regisztráció gyorsan és gördülékenyen zajlott, amit az előzetes online regisztráció is segített. Talán nem nagy meglepetésre, de nagyon sok olyan versenyző is kedvet kapott az induláshoz, aki az utolsó napokban döntött az indulás mellett, így a helyszíni nevezést választotta. Már ekkor egyértelművé vált, hogy az idei rendezvény mindkét napján jóval több induló lesz.
Az amatőr versenyzők mérlegelése és adminisztrálása után, estére volt meghirdetve az IFBB Pro versenyzők regisztrációja, azaz az Athlete’s meeting. A külön teremben megszervezett eseményen hiánytalanul megjelentek mind a férfi, mind a női versenyzők. Az indulók száma és kvalitása még egy sokat megélt versenynek is büszkeségére vált volna. Bikiniben több mint 20 gyönyörű hölgy (köztük 4 magyar: Frits Patrícia, Hupczik Vivien, Majlinger Nóra, Stibi Helga) kapott kedvet, hogy a Fitparádén szálljon harcba az értékes kvalifikációs pontokért és a jövő évi Mr.Olympián való indulást jelentő győzelemért. Bodybuildingben 9, köztük 3 korábbi Mr.Olympia top 10-es versenyző is elindult (Cedric McMillan, Nathan DeAsha, Lukas Osladil), ami nagyon izgalmas küzdelmekkel kecsegtetett. Nagy örömünkre ketten itt is képviselték hazánkat, Tóth Dániel és Pörczi Péter személyében.

A korábbi évekhez hasonlóan, a szombati nap adott otthont, a mindig nagy létszámú indulót felvonultató Louie Koncz Classicnak, Women’s Fitmodel Worldnek, Men’s Fitmodel Worldnek és a Fitmomnak. A versenyek népszerűségének egyértelmű jele volt az indulók felkészültsége, ami nemzetközi szinten is bármikor megállja a helyét. A színpadon zajlott testépítő és fitness küzdelmek alatt, természetesen a csarnok minden pontján lehetett valami érdekes sporteseményt találni. Mint multisport fesztivál, ezúttal is tucatnyi különböző sportág rendezte itt az aktuális megmérettetését és akár a nemzetközi bajnokságát is. A nézők, a versenyek mellett, a sportokhoz kötődő standok által kínált árukat is kipróbálhatták, megkóstolhatták. Lehetőség volt az IFBB Pro versenyzőkkel való személyes találkozásra is, ugyanis a bejárat mellett közvetlenül, óránként beosztva várták a rajongókat a közös fotókra vagy az általuk kínált képek megvételére.Az eredményhirdetések között életmű és egyéb sportoló díjak átadása is színesítette a hétvége első napját. A 2019-es Louie Koncz Classic abszolút bajnoka Horváth István lett, így a hatalmas vándorserlegre ezúttal az ő neve vésődött fel.

A vasárnap a profiké, illetve a profi kvalifikáción indulóké volt. A 2018-as mezőnyhöz képest jóval nagyobb indulói létszám volt tapasztalható minden kategóriában. Ez is ékes bizonyíték arra, hogy a versenyzők legnagyobb százalékának egyetlen célja van: IFBB Profivá válni. A világ minden tájáról érkező bírói gárda élén, ezúttal Bill Sibilia, korábbi NPC versenyző és közkedvelt profi nemzetközi bíró állt. A nap közepére már minden ülőhely elkelt és a helyszín egyéb részein is egyre nagyobb tömeg követte figyelemmel az eseményeket.

A jól szervezettségnek köszönhetően, minden zökkenőmentesen, az előzetesen kiadott menetrendet követve zajlott. A profi kártyák kihirdetésénél a Bodybuilding és a Bikini versenyzőknek a tét, még a profi státusz elnyerésénél is nagyobb volt, ugyanis a kvalifikációt követő IFBB Pro Show-n lehetőségük volt azonnal megmérettetni magukat a ”nagyok” között is. Oczella Eszter magabiztosan nyerte el az IFBB Pro kártyát és azonnal ki is használta a lehetőséget, hogy színpadra álljon a profikkal.

Kis szünet után, már kész is állt a helyszín, hogy otthont adjon az IFBB Pro Show-nak. 2004-ben, a debreceni Fitparádén láthatott a magyar közönség utoljára profi versenyt, így nem csoda, hogy nagy volt a várakozás és az izgalom, hogy vajon hogyan szerepel az ekkorra már hétre duzzadt magyar indulócsapat. A látványos hang- és fénytechnikának, a profi bírói karnak és a háttérben, a versenyzőket szorgosan segítő személyzetnek köszönhetően nagyon nagy sikerrel zajlott a verseny. A sok versenyt megjárt versenyzők is csak felsőfokban beszéltek az itt tapasztaltakról és legtöbben már előre megígérték a promótereknek, hogy jövőre is biztosan eljönnek.

Bikini eredmények:

1. Alessia Facchin
2. Evita Breide
3. Adrianna Kaczmarek
4. Patrícia Frits
5. Cristobalina Pajares

Bodybuilding eredmények: 

1. Cedric McMillan
2. Nathan DeAsha
3. Lukas Osladil
4. Marek Olejniczak
5. Andrea Muzi
6. Dániel Tóth
7. Maxx Charles
8. Sergei Zebald
9. Péter Pörczi

További cikkek

Beszámolók

Béla Kökény Classic NPC Regional

2022. május 7-én kerül megrendezésre az első verseny.  Időpont: 2022. május 7. (szombat) Helyszín: Angyalföldi Sportközpont Versenyregisztráció: https://www.ifbbproleaguehungary.hu/2022-npc-regional-regisztracio/ A versenyen való részvételhez minden magyar versenyzőnek